Responsive image

BLACK PENCIL

Black Pencil is een game changer band met meer dan duizend jaar muziekgeschiedenis als speelveld. De mogelijkheden van een enorme collectie blokfluiten, panfluiten, altviool, accordeon en percussie zijn eindeloos – net als de nieuwsgierigheid en fantasie van de vijf musici.

Met respect, kennis en verfijning wordt de mooiste muziek van haar historische plaats getild en komt ze volledig fris voor het voetlicht. Zo kan het gebeuren dat ‘melancholische renaissancemelodieën ontsporen in jazzrock à la Miles Davis’ (NRC).

Black Pencil initieert de uitdaging tot het schrijven van nieuw werk, en inspireert vooraanstaande Nederlandse componisten als Roderik de Man, Martijn Padding, Klas Torstensson, Calliope Tsoupaki, Yannis Kyriakides, Aart Strootman, Klaas de Vries en Kate Moore. Uit het buitenland komt werk van onder andere Wim Henderickx, Moritz Eggert en van opkomende componisten met een grote diversiteit in cultuur en achtergrond. Inmiddels zijn er 450 nieuwe stukken voor de band gecomponeerd en reikt ze meerdere compositieprijzen uit.

Speelde in